top of page

Kéthelyi könyvtárlátogató rejtvényfejtők sikere

Tavasszal a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ országos szellemi tízpróbát indított gyermekeknek és felnőtteknek a cigányság kultúrája témakörben, Közelítő címmel. A különböző rejtvények a cigány/roma kultúrához kapcsolódtak, különféle nehézségi fokú feladványokkal.

Az országos pályázaton a Kéthelyi Községi Könyvtár szervezésében tíz kéthelyi gyermek, illetve felnőtt vállalkozott a megmérettetésre, és küldte be a helyes megfejtést.

A pályázatra az ország 64 településéről 347 pályázó 1856 helyes megoldást küldött be.

A kéthelyi rejtvényfejtők helyes megoldásaikkal ötödikek lettek az ország legtöbb eredményes próbatevőit jegyző településeinek rangsorában.

A sorsoláson Kovács Erik tanulónak, a felnőttek közül Orsós Dórának és Udvari Mária tanítónőnek kedvezett a szerencse. A díjakat és a jutalmakat a roma holokauszt emléknapján augusztus 2-án Budapesten megrendezett ünnepélyes megemlékezésen vehették át, olyan neves személyiségektől, mint például Colleen Bell amerikai nagykövetasszony, Makai István a Roma Polgári Tömörülés vezetője.

Az ünnepi megemlékezés és a díjak átvétele után Budapest nevezetességeivel ismerkedtünk. Köszönjük Molnár Balázs polgármesternek és Nikula András képviselőnek, hogy az utazást lehetővé tették számunkra.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page